Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, June 19, 2009

Aikk,dah lunyai dah kerusi ni?pelikk~

*Ok,i explain from A-Z*
hari itu,aku buat folio dpn laptop.sudah tentu aku akan buat kat meja sbb aku x biasa dok atas katil sbb aku x biasa eventhough aku nak study.if penat pon,aku akan amik masa dalam 5 minit utk mengeliatkan badan ats katil setelah bape jam membongkokkan badan.selalunya aku study kat bilik kakak aku sbb bilik dia x de org,dua-dua kat asrama.so,aku boleh study situ sbb aman sikit.x de gangguan,kalau bilik aku,ade aku,abang aku nak tidur.so,kena ttp lampu.nak belajar camne kalau dlm keadaan gelap?
then,time aku tengah buat folio tu,aku sandar la kat defender kerusi tu [kat bahagian belakang].u know what happen?dengan secara tiba-tiba,defender tu kebelakang dengan secara slow-slow.heyy,aku tgh sedap sandar kat situ,dan tetiba kebelakang.so,aku rasa nak tegolek la en?

lain macam plak kerusi ni.tp unik w0o.boleh ke belakang pulak,slow pulak tu!feel je time tu.aku yang bengap ni pon,layan je la dan teruskan tolak badan ku kebelakang.hahaha,bengongg!and then,aku rasa pelikk.selalunye kalau tolak kerusi kebelakang,dia ade had,tp ni x de.macam dah nak terlentang dah.aiyooo~aku dah cuak dah !
then,aku g goncang defender kerusi tu..bongok ek?hahahaha,and then,defender tu dah tecabut!gila la weii,pecahh rekod~kakak aku pon x leh buat auw ![padahal dah rosakkan harta benda,lagi mau cover].

wow!azaming beb!tp kerusi nmpk janggal sikit & nmpk unikk.nampak macam ade badan,ade tangan and no head !

Oh My God !Mana Kepalanya?Taraaa.




jadi kerusi santai bila aku penat study!muahahaha,pelik-pelik je aku ni.

sedang cuba utk sambungkan..hahaha,try lah!smpi kiamat baru boleh kot,

meh aku buktikn,ape penyebab defender ni tecabut.

Perasan x besi tu da tekopek?tulah penyebabnye!lagi pon kosi ni dah lama.dah byk kali dah org henjut2 situ.smpi kat turn aku,dah tekopek!cehhh,perosak toll aku ni.

Tapi,walaupun dah tebukak defender dia..kerusi ni tetap ade advantage !see,kita boleh ddk dari arah belakang dan depan.kalau ade defender,kena ddk dari satu arah je,kali ni,dah ade 2 arah dah.hebat hebat ~ [padahal dah rosakkan,lagi mau cover].

Cendol Pasar Malam vs. Tabung.

*actually,i have post this entry a long time ago but i forgot to publish it.sorry guys*

last monday,i went to night market.just want to buy a dinner..yess,this is my daily life to go there!hahahaha,starting from home,my mind just want to buy a cup of ice blended.well,i know that the ice-blended is only just RM3.50.u guess,its suppose to be cheap or expensive?if u choose cheap,yess!nampak sgt jarang ronda-ronda.hahahaha,*sorry kalau terasa,ini luahan hatiku !*

kat tuition aku pon baru RM3,tapi sedapp !dia ade masukkan biji hitam dan rasa dia macam jelly.first time rasa mcm nak berak,kali kedua rasa mcm nak muntah,kali ketiga rasa macam,alahaiii !feel gila..and penutup dia x macam penutup biasa,penutup dia unik sikit.guna mesin..aku pon x tau apa motif dia guna penutup mesin,x guna penutup biasa..

ok,back to the main tittle !before i want to buy ice-blended,i saw 1 stall that sell many kind of drinks..and of them are CENDOLLL !then,i planned to buy it !then,i order to stallholder [abang].

me ; cendol satu.
abang ; Ok,cawan bungkus?
me ; cawan.
abang ; ok
me ; nak manis ek,
abang ; ha?kurang manis?
me ; tak tak,nak manis!
abang ; OK ! [smbil menuang mencedok gula tu dgn banyaknya,aku dah terliuh dah !]
me ; hmm..abang,cendol dua lah !
abang ; Ok,dan sambil bungkuskan cendol tu.
me ; hulurkan 3 keping RM1.agak2 bape satu cawan?
abang ; dan menghulurkan 3 keping duit syiling 20 sen.


after that,i went back home and dealt self and had lunch ASAP.and then,time to drink cendol [is it drink or eat?].after that,i felt like ; lerrr,baik aku beli bungkus..lagi best,banyak dan puas.haishh,tp x pe.kesalahan yg pertama mengajarkan kita utk terus hidup.kan kan?lepas ni aku melantak 3 bungkus.amik kau!


erkkk,aku dah sedut dalam plastik lagi tu!sruppp,dah tggl hals.then,u can see how many Ml of sugar that 'abang' put.



srupp srupp,sudah habis dahhh !nak lagi..tu ade sebungkus lagi.tau x cawan ni aku buat utk apa?let me show u.



ha !itulah dia..jadi kan tabung cawan je.sorry r,aku x mampu beli tabung mahal-mahall macam kau.kau kan kaya.tabung guna tin,duit pon menimbun.tgk aku,lahaii,bape sen je sgt !*sape makan budu,dialah yang rasa masannya*

HA !mehh aku show-off sikit.baru korang caya en ape gunanya tabung ni?hahaha,cawan ni for coins only sbb malas nak tarok dalam dompet.its make it heavy.duit kertas dlm dompet je. ha,ade RM50 sekeping lagi tuhh.kayanye aku ![padahal pinjam ayah punya].

Then,kenalah tutup tabung tu supaya x dapat dikesan oleh toyol !hahahaha,straw tu berfungsi sebagai penyalur bau.mana tau time tu nafsu tetiba melonjak nak guna duit.so,nak control,amik bau je lah :) mana tau bila sedut je,tetiba kuar RM100 sekeping.wahh,kaya tuhh !

Sunday, June 7, 2009

Sengaja nak bunuh diri?atau sebaliknya?

Assalamualaikum / Salam sejahtera.

hari itu ayah aku ade tunjuk satu video.video ni pasal 'orang bunuh diri'.aku tgk je la,dah ayah aku offer.ok,malas nak cite panjang,korang tgk r video ni..agak ngeri sikit.tp bagi aku perkara biasa,x ngeri pon.lain la kalo ada anggota badan org tu teputus .WATCH IT~jangan ttp mate lak,x de apa yang nak ditakutkan.


video


Aku rasa kejadian ni berlaku kat India kot.Tp sekadar memberi pengajaran kepada kita bahawa kabel itu mempunyai voltan yang tinggi.Jangan anggap kabel tu macam tali rafia,boleh bergayut sesuka hati.walaupun tali tu nmpk simple.

Hmm,aku nak tanya kat korang lah.Agak-agak dia sengaja atau tak?Mak aku cakap,orang ni x sengaja.tp bagi aku,aku cakap dua-dua.x caya?meh aku buktikan ;

tak sengaja ; kalo korang perasan,before dia jalan.dia cangkung en kat atas tu?and then,org suruh dia turun,dia x nak.so,mungkin dia tension dgr org ramai suruh dia turun,dia jalan la kat atas tu.and then,mungkin lantai bumbung tu licin,nak terjatuh.so,dia berpaut la kat tali tu :)

sengaja ; sengaja lak,satu je aku boleh buktikan.before dia pgg kabel tu,dia ade cekak pinggang.konon-konon hero la tu.pastu dah meletup!hahahaha,

so,nampak kabel tu,jangan anggap mcm kabel biasa.bila pgg je,boleh reput kot tulang kita.ok?jangan lak tetiba nak try,confirm neraka jahanam pilihan korang. [jgn gelak!benda betul ni.]

-enjoy-

p/s ; wahhh,first time post video dlm blog ni !horayyy~