Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, June 19, 2009

Cendol Pasar Malam vs. Tabung.

*actually,i have post this entry a long time ago but i forgot to publish it.sorry guys*

last monday,i went to night market.just want to buy a dinner..yess,this is my daily life to go there!hahahaha,starting from home,my mind just want to buy a cup of ice blended.well,i know that the ice-blended is only just RM3.50.u guess,its suppose to be cheap or expensive?if u choose cheap,yess!nampak sgt jarang ronda-ronda.hahahaha,*sorry kalau terasa,ini luahan hatiku !*

kat tuition aku pon baru RM3,tapi sedapp !dia ade masukkan biji hitam dan rasa dia macam jelly.first time rasa mcm nak berak,kali kedua rasa mcm nak muntah,kali ketiga rasa macam,alahaiii !feel gila..and penutup dia x macam penutup biasa,penutup dia unik sikit.guna mesin..aku pon x tau apa motif dia guna penutup mesin,x guna penutup biasa..

ok,back to the main tittle !before i want to buy ice-blended,i saw 1 stall that sell many kind of drinks..and of them are CENDOLLL !then,i planned to buy it !then,i order to stallholder [abang].

me ; cendol satu.
abang ; Ok,cawan bungkus?
me ; cawan.
abang ; ok
me ; nak manis ek,
abang ; ha?kurang manis?
me ; tak tak,nak manis!
abang ; OK ! [smbil menuang mencedok gula tu dgn banyaknya,aku dah terliuh dah !]
me ; hmm..abang,cendol dua lah !
abang ; Ok,dan sambil bungkuskan cendol tu.
me ; hulurkan 3 keping RM1.agak2 bape satu cawan?
abang ; dan menghulurkan 3 keping duit syiling 20 sen.


after that,i went back home and dealt self and had lunch ASAP.and then,time to drink cendol [is it drink or eat?].after that,i felt like ; lerrr,baik aku beli bungkus..lagi best,banyak dan puas.haishh,tp x pe.kesalahan yg pertama mengajarkan kita utk terus hidup.kan kan?lepas ni aku melantak 3 bungkus.amik kau!


erkkk,aku dah sedut dalam plastik lagi tu!sruppp,dah tggl hals.then,u can see how many Ml of sugar that 'abang' put.



srupp srupp,sudah habis dahhh !nak lagi..tu ade sebungkus lagi.tau x cawan ni aku buat utk apa?let me show u.



ha !itulah dia..jadi kan tabung cawan je.sorry r,aku x mampu beli tabung mahal-mahall macam kau.kau kan kaya.tabung guna tin,duit pon menimbun.tgk aku,lahaii,bape sen je sgt !*sape makan budu,dialah yang rasa masannya*

HA !mehh aku show-off sikit.baru korang caya en ape gunanya tabung ni?hahaha,cawan ni for coins only sbb malas nak tarok dalam dompet.its make it heavy.duit kertas dlm dompet je. ha,ade RM50 sekeping lagi tuhh.kayanye aku ![padahal pinjam ayah punya].

Then,kenalah tutup tabung tu supaya x dapat dikesan oleh toyol !hahahaha,straw tu berfungsi sebagai penyalur bau.mana tau time tu nafsu tetiba melonjak nak guna duit.so,nak control,amik bau je lah :) mana tau bila sedut je,tetiba kuar RM100 sekeping.wahh,kaya tuhh !

7 comments:

strewberimanes said...

kutuk aku la tu
dushhhh br tau
haha ;p

Ahmad Farith said...

hahahaha..
amik kauu.
:)

strewberimanis said...

part ni mmg kompem ko kutuk aku kn?
mengongggg ohhh

'ha !itulah dia..jadi kan tabung cawan je.sorry r,aku x mampu beli tabung mahal-mahall macam kau.kau kan kaya.tabung guna tin,duit pon menimbun.tgk aku,lahaii,bape sen je sgt !*sape makan budu,dialah yang rasa masannya*'

Ahmad Farith said...

diam-diam sudeyh!
tgk,kwn aku dah tau dah sapa orgnye.
dalah kwn aku ni ramai yg igt aku tujukan kpd dia org.
kau dah ngaku,dia org dah tauu.
ape laaa?
:0
eh eh,marah ke?

Anonymous said...

ada orang delete comment saya!!! kenapa dia delete???? dia malu kee????...

Anonymous said...

ntah la 'manusia diatas'.
dia malu kot.
tp sy rasa kan,kalo awk nak tegur,biar la detail.
kalo nmpk keslhn tu,tegur dan btlkan.
kalo boleh,copy balik ayt tu dan btlkan.
baru org tau ape keslhnnye dan ape yg btlnye.
stakat bagi tau 'eh,byk slh la',sy pon boleh ckp.
ok?

adeq_fauzy said...

Kelakar lah amik bau jer..
but nice story and idea.

Post a Comment