Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Thursday, December 17, 2009

My Birthday.

Alhamdulillah,pada 17/12..Genaplah 15 tahun aku berada di muka bumi ini..Macam macam ujian dan cabaran pernah ku lalui..Semuanya telah mengajar aku erti kehidupan yang sebenar.

  • May Allah bless u.
  • Semoga di panjang umur.
  • Semoga dimurahkan rezeki.
  • Semoga dapat awek secepat yg mungkin.(haha)
  • Semoga mendapat keputusan yang cemerlang dlm PMR nnti.
Insya-Allah.Amin ~

Birthday aku btl2 jatuh pada akhir tahun 1430-H.Keesokan harinya 1 Muharram..Dipendekkan cerita,malam tuh,semua busy..Mak ayah nak g surau.So x boleh celebrate sgt..

Tak pe,aku akur.Aku hormat takwin Islam.Mak ayah aku suruh pergi awal,baca doa awal & akhir tahun sama-sama.Aku bersyukur sgt dpt tarikh yang bertuah.Sudahlah hari Khamis,mlm Jumaat pulak tu..Memang bertuah lah.Sambil2 baca doa awal & akhir tahun,ape salah aku doakan semoga panjang umur ? semoga keputusan PMR aku kali ini memberangsangkan.Tol x?Semuanya ade hikmah.


The date.
Perasan tak sblh 17 tuh 24..
Wahhh ! Keputusan akn diumumkan pada tarikh tuh...

Apa yang menariknya tentang 17/12 ini adalah Perlawanan Bola Sepak Sukan SEA di antara Malaysia vs. Vietnam.Di sini,terdapat satu konflik..Sudahlah kt Surau ade Sambutan Maal Hijrah,pastu ade bola pulak tuh..Final lak tuh..Tak leh miss,sebab ni kan final ? Sebenanye,orang yg bijak akan ke surau.Solat jemaah sama2,doa sama2.Orang yang menghabis masa di hadapan tv sbenanye org yg sudah tewas dengan hasutan Syaitan.Ish,dengan Syaitan pon boleh kalah,mcm mana nak teruskan hidup ? ye saya tahu,bola sepak sudah ke final..Tapi kemana sgt lah kalo korang tgk bola sepak tuh ?

Maaf berkata,bukan nak menghina sesiapa.tp mmg btl kan ? Lebih baik kita ke surau drpd buang masa depan tv.Cuba renung balik la..Mana lagi penting ? Bola ke Surau ? Bola itu hanya duniawi..Surau pula akn memberi blsn Duniawi dan juga ukhrawi.Fikir-fikirkan.

Walaubagaimana pun,tahniah buat pasukan Harimau Malaya kerana merangkul pingat Emas setelas 20 tahun kemarau.Ada org kata 1-0 tu nasib.Tapi bagi aku,benda biasa.Yela,dah final..Semua hebat hebat.Tapi yang peliknya,pada tahun 1989,Malaysia menang pingat Emas dengan membenamkan Singapura 3-1..Hebat bukan ? Kali ni,1-0 je =)



Tarikh 17/12 berakhir sudah.Ada yang wish,ada yang tak..Kepada yg wish,terima kasih banyak2 aku ucapkan..Walaupun tiada hadiah,aku ttp banggo dpt kwn mcm korang kerana korang igt tarikh tersebut..Ini telah menunjukkan yang anda amk berat tentang aku..

Kpd yang tidak wish.Entahlah,mungkin anda lupa ? atau sengaja lupa ? yang penting anda tidak wish..mentang2 lah birthday aku bulan dec,semua dah sunyi.tak pe,aku ingat ! Birthday korang ak igt,siap bg wish lak tuh..kekadang tuh siap belanja makan lagi tuh.Tapi korang ? Hampeh ~


Cheezy Wedges.


It's Finger Linkin' Good

Esknya,aku pon melantak lah KFC.Hahaha,konon nak smbt sederha..hampeh ~

Btw,akk first aku tiada disini..Dari minggu lepas dia rancang nak balik..tapi x boleh..Next week dia exam..Wahaha,dia ckp ngan aku,jgn makan KFC lg.tapi aku lahap dulu.Sorry r jana,bkn x igt kau,tp next week result PMR.mana tahu result teruk,ayah x bagi makan KFC dah.hehe,

Kalo result ok,kita makan besar..yeahh,besar punyaa !

Eh,korang tau x,aku sbenanye ade kembar..Dia lahir 17 dec gak,dan nama dia pon farid.tapi ejaan nama dia Muhd Faridh.itu laki,pempuan lak..Dia dok Klang rasanya..Nama dia Zatie..x tau la ejaan nama dia camne..Well,kalo di takdirkan jodoh,memang x kemana kan ? hehe,

Ahmad Farith B.Mohd Yusoff,again,i wish u :
  • May Allah bless u.
  • Semoga di panjang umur.
  • Semoga dimurahkan rezeki.
  • Semoga dapat awek secepat yg mungkin.(haha)
  • Semoga mendapat keputusan yang cemerlang dlm PMR nnti.
Insya-Allah.Amin ~

P/S : 24 dec weii result announce..Cuakk ~

2 comments:

armouris said...

tahniah Malaysia!! hati-hati jangan tercedera semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Ahmad Farith said...

If there is any related with my birthday ?

Post a Comment