Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Monday, May 18, 2009

Happy Teacher's day !

yeayyy,today is Teacher's Day Celebration.grrr,otak aku dah celaru psl periksa.Tupp tupp,hari guruz!aiyaaa,banyak kecoh la ini sekolah.Oh anyway,i still want to celebrate sbb makanan disediakan.

Macam biasalah,kalau ada daging lembu,orang akan masak kari / rendang / rempah.jarang buat daging masak merah / goreng !hehehehe,da lah ak suka pedas-pedas + merah menyala ni.baru tercabar ke gentleman seorang lelaki =)

Ok,pagi tadi aku bangun macam biasalah pukul 6.30 am.lambat kan?ha,standard la.rumah aku dkt dgn sekolah.buat apa nak bangun awal-awal?rumah dekat je.dtg awl pon buat apa?smpi skola pon ada masa sikit utk kemas kelas.lagi pon,aku prepare pon kejap je.10 minit mandi,pakai baju,solat dan terus gerak ke sekolah.x macam pempuan,sembur minyak wangi la,pakai tudung la.x ok,bukak tudung,betulkan =)

datang je sekolah,aku jumpa pakwe aku,Afifah dgn Ainna !hahahaha,x de lah.pakwe tu mean sahabat sblh sy ketika di kelas.hmm,aku terus ke Faiz,sian dia x de kawan.sbb time tu dia sorang je.

then,aktiviti pon start.Kompang dipalu,ucapan dari org tertinggi dan BACAAN IKRAR GURU!grrr,aku tgk je la.semangat semua cikgu =) and then ada bacaan Yasin dan Tahlil.Moral pergi library.HUh?!diam sikit sbb budak laki India cakap x henti.kuat lak tu cakap,macam la kawan sblh tu pekak.tapi,aku ni siapa?hanyalah pelajar biasa.kuasa pengawas aku dah ilang =(

Time baca Yasin tu,diketuai oleh Cikgu Ashraf.Ya Allah,dia tarik suara dia bapak sedap gila.aku pon mcm x baca Yasin je,aku hayati suara dia.huh?!harap-harap aku dapat suara mcm dia bila baca nanti =)

then,ada acara guru.Ada acara futsal,boling padang,bawak ping-pong guna sudu,ikat kaki bersama pelajar dan isi air dalam botol.Futsal kat tamik dan yang lain semua kat 'Courth Badmintion'.futsal ni kejam sikit,goal besar meja pelajar je.and 1 kumpulan ni berjaya masukkan bola dlm tu.kumpulan Cikgu Musa,Cikgu Johari kalah.Bila tgh main,ada sorang cikgu ni tergolek.hahaha,nama dirahsiakan :P
then,aku pon ke 'Courth Badminton' utk tgk acara seterusnya.pastu aku ternampak cikgu Rosdi usha aku.aku pon usha dia,dia pon usha aku.and then,dia pon luahkan apa yang tersirat dlm hati dia ;

"EH,awak main dengan saya jom."Cikgu tu cakap dengan aku.
"ha?boleh ke saya main dengan cikgu?"aku tersentak.
"La,boleh je"dia pon jawab dgn nada mengalu-alukan.

rupanya dia ajk aku main ikat kaki bersama pelajar.then,aku nampak Cikgu Bakeman bawak pelajar nak main jugak.yeahhh,baru aku tau yang game ni kena ikat dgn pelajar.sbb time tu aku x tau lg.
As u know,Cikgu Rosdi ni sporting sikit walaupun anak dah berderet.senang cite awet muda la.then,cikgu Rosdi main tipu,dia ikat kat lutut.hahaha,pastu hakim nampak dan suruh kita org turunkan skit.hehehe,nampak aje hakim ni.Acara aku pon bermula.Gila r,Cikgu Shah lagi cepat dari aku.aku dah cuak dah,bila patah balik,tali tu terbukak!wahhh cikgu,kita kalah !Sampai je kat garisan,aku stop.padahal aku da tau kena buat 2 kali.Cikgu Rosdi ckp 1 kali.dia x tau,aku tau.
cikgu Rosdi tu pon marah hakim ; saya x tau pon.cakap 1 kali.hahahaha,hakim pon ckp ; acara dibatalkan.pastu start balik.Huh?!nasib start balik,kalau tak,kita kalah lah cikgu.then,aku mintak tali kat hakim dan cikgu pon pakat.kita guna nombor,'1' utk kaki yg diikat dgn '2' kaki yg x kena ikat.sambil kira,sambil lari.kalo jalan,kalah la :P
yeahhh,betul apa yang kami duga.hasil kami berjaya!guna isyarat nombor pon bole menang.kami pon sesama berpelukan.Yela,macam mana nak menang kalau x peluk?kalau peluk,senang sikit nak jalan =) then,kami pon menang,cikgu Shah no 2 dan cikgu bakeman no last.Cikgu bakeman dah tua,jalan setapak-setapak =D dan hakim pon bagi kami ini ;


Apa tu?ha,ni lah bukti kami menang.Tapi hadiahnya cuma 5 tupperware.Cikgu Shah no 2 dpt lg byk :P tapi x mengapa,its fun play with u cikgu!kenangan yg x boleh dilupakan.x pernah aku main dgn cikgu time mcm ni.

Pandangan belakang.M 20?jgn tny aku itu no ekor.sbb aku pon x tau.mungkin no acara tu.M for male,maybe!

acara pon kembali,acara penyampaian hadiah,persembahan,cabutan bertuah.HUh?!damn bored !dikir barat pon x menyerlah sangat.HUH!?aku buat persembahan pon lagi gempak.kalau ikutkan aku,aku nak nyanyi lagu 'Rozanna' utk ckgu Rohaiza.tp 'Rozanna' tu aku tuka kepada 'Rohaiza'.Tp mcm mls je.jd penonton lg best !:P

yeahhh,i won for ikat kaki bersama pelajar dgn cikgu Rosdi.grrr,dapat 5 tupperware je!HUh?!kalau hamper,x pe r gak.tp nak wat camne,org da bagi.and then,cikgu Shah dpt no 2 compare hadiah tu dgn aku.hadiah dia lagi tggi!bapak r.aku dpn lg kecik dari dia.da la aku no 1.haishhh,tp x mengapa,mungkin rezeki dia.

tupperware tu aku x nak.5-5 aku bg cikgu Rosdi sbb hari guru en,utamakan cikgu dulu.dan fokus aku bukanlah kepada hadiah semata-mata,tapi main dgn cikgu tu kenangan yg x boleh dilupakan.Huh?!best dohhh,x leh lupa.time tu kena pusing 5 kali,aku suka!tp cikgu rosdi x nak.turun 3,pastu x nak jugak.baru turun 2.hmm,ape ni cikgu?x puas la main !x challenge lak tu :(

lastly,time for lunch.yeahhh,makan free,mana boleh lepas?ade org beratur bapak panjang.pastu aku baru beratur dah dapat makanan!padan muka,dah tau barisan tu panjang,asl g beratur situ?then,i saw moral food ; nasi minyak + ayam masak merah.bapak r,teliuh aku!serius,teliuh sangat walaupun aku dah bantai 1 pinggan.
then,aku g kat Tarshanna,borak dengan dia pastu aku suruh dia amikkan nasi utk aku!i mean,nasi moral la.banyak lebih.but,i amik yg non-vege punya.geli aku nak makan vege + aku nak mknn lg sbb ayam ! :) aku pon amik la nasi lagi sbg tambahan.hehehe.pastu lepak dgn Tarshanna,ayam dia habis.dia suruh aku amik lagi!yeayyy,aku amik lagi.HUH!? dah ada 2 bungkus lak.balik rumah,terus bantai,x jadi la aku diet hari ini.

Ni lah Tarshannanye.Bakal isteri aku!hahaha,dia lah salah satu perempuan indian yang HOTT.walaupun dia indian,dia jarang ckp India dan dia kerap speaking English and her voice make me lough as i can =)

Bila balik je,adik aku terbongkang tidur kat ruang tamu.Grrr,da la x pergi sekolah.kat tangan aku ada 2 bungkus terus tny dia ; Hudaa,nak nasi x?Mula-mula dia jual mahal sbb time tu dia buat nasi goreng but finally dia nak.Aicehhh,adik aku ni perut peti sejuk.Semua dia lahap.

And then,kakak aku balik dgn 'kodok' dia tu.dalam kereta ada 2 org.grrr,sapa lagi sorang?HUH?! she bought her friend.kwn dia pernah dtg sblm ni,so x pyh la aku control sgt.boleh makan kat dapur.kalau kwn dia x penah dtg,aku dok ats je la.

Lepas makan,perut aku sngat penuhh.damnn,x boleh jalan!jalan pon mcm nak muntah.so rilex la kejap,mungkin perut penuh dgn air.Bila da ok,g uruskan diri dan tiddur.yeahhh,GENDANG GENDUT TALI KECAPI,KENYANG PERUT,APE LAGII?TIDUR LAAA.


P/S ; experience dgn Cikgu Rosdi.woww!i cant forgot about it dan dpt makan free.yeahhh,Cikgu Rosdi,cikgu amik la tupperware,cikgu bg la isteri cikgu.boleh letak lauk utk bekal ke sekolah :)

Sebenarnya aku mls pergi,tp disebabkan makan free.aku ttp dtg!erghhh,damn bored!

oh ya,HAPPY TEACHER'S DAY to all teachers.wish me luck for PMR and doakan 8A utk saya :)

4 comments:

tashy washy said...

haha! bakal isteri?? owh ma gosshh!!...pruleasseee la...!...ckp chan sudeh...=)

Ahmad Farith said...

jgn la perasan.aku saja je bikin ayt gempak je!ade byk lg perempuan yg best dr kau.kau second hand,xmau xmau !hahahaha,

tashy washy said...

i perasan????hello!!...u think i'll fall 4 ya...i hav more better guys la weii...n yet ur even hopeless...mwahha..kk...gne la ayat2 ko yg ''so call gempak''...make ur blog better aite..=0

Ahmad Farith said...

Ye la tarsha,aku tahu aku sape =(

Post a Comment