Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Sunday, May 3, 2009

Mari makan,mari makan.

Aroun 12.30,my ex maid/pembantu rumah/bibik/mak cik came to my house.saja nak melawat.my family her 'makcik'.i dont y.she is my maid when i was a primary school [smpi darjah 3 kot].and then,dia belah.x tau kenapa.merajuk kot!hahaha,x de lah.dia pergi sbb kami semua dah besar + mak aku dah x perlukan dia + dia nak kebebasan,nak keje tmpt lain.

slalunye,kalau dia dtg,dia akn bwk buah tgn.at least pon buah.buah tembikai/tembikai susu/betik.pernah terjadi suatu ketika,dia bwk byk barang.dia dtg by taxi and taxi driver tu suruh tarok kt boot kereta.tau x dia buat apa?time dia nak turun,pemandu taxi terus jalan meninggalkn kwsn rumah aku.mean that,dia bwk lari buah kt dlm bonet tu!wakakaka,bapak lawak.heyyy,my maid otaii meyhh!esk tu,pemandu taxi tu mkn kt kedai dia [tmpt dia bekerja],maid aku minx balik ganti rugi.hahaha,driver taxi dah kebas,nak ganti apa?hulur lah dalam Rm20.

okk,kita ke main chapter.td dia dtg umah aku,biasalah,aku dah besar,muka aku yg sedikit 'matang' pon dia x pernah tgk.aritu dia ade dtg,tp aku x mau kuar,malu bhaiii.hahaha,kali ni,aku kuar jugak.nnti dia kate sombong la kn.aku turun je,aku tesengih~hahaha.muke maid tu x berubah langsung..still dgn 'gigi besi' dia tu..hehehe,joke joke!

bila dia dtg,kali ini dia x dtg seperti dahulu,bwk buah je.kali ni special sikit!dia bwk ; 6 bungkus Nasi Ayam,1 bungkus Nasi Beriani,2 buah tembikai susu,2 buah betik.bapak byk!haishhh,jgn igt 1 bungkus sikit.byk dohh,penuhh 1 bungkus tu.slalunye kalau org berniaga,dia akn bg separuh drpd 1 mangkuk tu.tp makcik tu bg penuh.perghhh!aku melantak r.hehehe,da lama x makan nasi ni!

tgh-tgh makan,makcik tu x makan.ayh aku jmpt dia,tp dia x nak ; tak apa pak!sudah kenyangg.hehehe,loghat indon sikit!even,mak aku beli nasi lemak as a breakfast pin x abis!perghhh,malam tu aku x makan auw.makan pon roti je sbb esk kn skola,tkt x energy.

dalam kol 2.00,dia pulang ke rumah dia dan ayh aku bwk dia pulang.OHHH,kenyang yg amat sgt.ptg tu mata mmg ngantok gila r.tp aku ttp berjaga sbb perut penuh,tkt aku x leh bangon sbb perot penoh!makcik Amnah,terima kasih yahhh!sumpah aku ckp r,esk skola,aku makan buah je!tgk la,tgk la!

then,x mau tido,nak buat apa?aku buat la kerja yg mana x siap.saja nak sibuk kn diri sikit.jam menunjukkn kol 4.00.sekali lagi aku menghembuskan nafas lega sbb aku x dpt tgk iklan kwn aku kt tv!kwn sebelah aku tu msk tv.classmate aku + cikgu pon da tau.aku?x tau lg.padahal kwn sblh je.channel tu kol 2.00.tv bape?tajuk iklan tu apa?dirahsiakan,sbb tkt korang dpt tgk,aku x dpt tgk lagi.hehehe. =D

Oh kakak ku yg berada di Shah Alam,kami semua sudah melantak nasi nasi ni semua.anda disana makan apa?maggi?hehehe,selamat berjuang~

2 comments:

strewberimanes said...

cissss mana buleh cmni..
ahhhhh nnt aku suh mkcik bwk lg up dr yg ni..
biar aku mkn sorang..
aci? xaci ka?
kat batu caves byk tu..
ko pilih la.. ;p

Ahmad Farith said...

x minat aku aci aci nih.kau amik ar,

Post a Comment