Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, July 10, 2009

I got new shoes !

( Itam nye..Bio-re..bertindak cepat!hahaha,bio lagi )


Last Sunday,My sister planned want to go to Jalan TAR for buy something for Hari Raya (raya lg bape bulan lagi,dah prepare dah ).Tapi,sampai masa,kakak aku tido.Mengong~adik aku yang pada mulanya terpaksa batalkan aktivitinye semata-mata nak ikut g Jalan TAR.Tgk2,akk aku tido.hahahaha,adik aku terus bad mood.kelakar beb~baring ttp muke guna bantal.tarik je bantal,dia tarik balik.main tarik bantal kat situ.asyik je aku~

Adik aku ni anak bongsu.So,ayah aku tgk pon mcm kesian je.Then,bawak lah dia g Jalan TAR dengan menaiki ‘kodok’.Tiba-tiba,hati aku nak kasut sukan.Lantas tanya ayah aku ;

“ Ayah,nak kasut sukan boleh? "
“ Nak buat apa?”
“Nak jogging je”
“ Kalo nak,JOM IKUT !”


PERGHHH!im freaking happy that time.I asked him and then,terus dapat.Dah la aku impikan kasut sukan ni.Eishh,mmg best lah!Sebelum ni,kena tapis dulu.Result ok?perangai ok?Tapi Alhamdulillah,semuanya ok.Lagi pon,kakak aku yang first mintak kasut sukan +hanfon + kodok.free je mintak,terus dapat.Bape ribu habis kat dia je.Padahal duit JPA ade,bukan nak guna (duit JPA utk beli buku,bayar yuran,etc.Kan Jannah kan?Yang x de kaitan,mintak parents.kan kan kan?tapi jangan membebankan mereka,dah ler).Yang second lak,jangan ckp la.Kesian aku tgk dia.Bila minx,kena tapis dulu.padahal dia byk spend money sbb dia ddk rumah sewa.so,dia tanggung semua bil,sewa rumah (Cehh,bake-up kakak ke nak bodek ni?).

Dia org dah dapat dah.So,giliran aku utk mintak something.Alhamdulillah la,dapat.yeapyyy~Tak main la kan kasut Petaling Street.kan Zaeem kan?hahahaha,

------------------------------------------------------

Sampai je kat Jalan TAR.Ayah aku tanya ;

‘ Peh,g lain kali je la.Ayah rushing ni,kena g Kajang.ade org meninggal ‘
‘ (aku mendiamkan diri ) ‘
‘ nanti ayah bagi duit,peh beli sendiri je la ‘
‘Ha ?nak g ngan sape ?kawan semua dah start study.lagi pon pea x pandai beli kasut’
‘ Hmm, (ayah aku berfikir mencari idea penyelesaian ) ‘
‘ Skarang dah kat KL,alang2 g je la beli kasut tu.Lepas ni x yah lah kuluh-kilih g KL.Senang~ (aku cuba utk membodek ayah.hehehe,)‘
‘ OK ! ‘
‘ (Aku mendiamkan diri sambil hatiku berbunga-bunga..Yahoo !

Dalam perjalanan ke sana,ayah aku tanya lagi ;

‘ Nak beli kat PERTAMA ke?’
‘ Ye kot ’
‘ Nak kasut macam Jannah tu ke? ‘
‘ X kisah,tapi x nak mahal sangat lah ‘
‘ Ok,jangan lama sangat.Ayah tgh rushing ni ‘

Ayahh aku terus ke PERTAMA.Sampai je sana,ayah aku park tepi jalan je.Tapi sedih sikit.sbb ayah aku x dpt join beli dgn aku skali.adoii.Time tu ayah aku malas nak cari parking.so,park tepi jalan.ayh aku tunggu dalam kereta.Mak,adik aku dengan aku je yang turun.

Bila masuk,aku nampak kedai Yonex.Tapi mak aku x nak masuk sbb nak masuk kedai lain dulu.OK,tak pe.aku follow je.Bila masuk,rupanya tu kedai Sigh.erkk?kedai tu kecik je.besar dia macam Bilik Gerakan Pengawas kat skola aku tu.Kecik bukan?tapi dia ade tingkat atas utk simpan stok.

Masuk je kedai tu.Aku terus berkenan dengan kasut tu.memang lawa.Bila try,NGAM gila dgn kaki aku.Bila tanya harga.harga dia x pon lawa gak = RM400.grrr,terus cancel.beli fon baru,nak best.Then,orang tu tgk lah kaki aku,just nak tgk kasut mcm mana match dgn kaki aku.Bila dia tgk,dia bagi aku satu kasut yg agak sesuai utk aku.aku pon test lah.then,aku geleng kepala.Pelik jugak tu.Pastu aku main tarik je kasut yg agak besar.Tetibe,muat lak.Kaki kecik,kasut besar mcm patung Mc’Donald tu.hehehe,(bahan ejekan aku time skola rendah dulu..still remember!)
Pastu kuar kedai tu,masuk kedai Yonex tu.wahh,aku nampak kasut bola Faiz tu.Faiz,kasut kau tu market lahh.and again,she gave me the same shoes that match with my foot.still x muat.adoii,kaki aku ni mmg nak kasut besar lahh.then,she suggested me to go to the Nike Shop.There have a lot of shoes and choices.then,pilih lah kasut yang aku berkenan.Like what my mother said ; Pilih je kasut yang nak,pastu mintak size ape yang sesuai.
Pastu,aku dah berkenan dgn kasut tu.adoii,mahal gila.tapi x pe la.Mahal pon,x de la semahal kasut akk tu.Then,aku tanya abg tu.

‘ Abang,saya nak kasut mcm ni.Nak besar sikit ‘
‘ besar tu mcm mana? ‘
‘ 10 ke,11 ke. ‘
‘ Ok, (Sambil cek computer dia.tgk stok ade lagi ke x)’

3 minit kemudian.

‘ dik,kasut tu dah kehabisan stok la.Yang ade kasut ni je (smbl menunjukan kasut yang serba kemerahan dan kasut kelabu tu ‘
‘ Ha?okk.sy tgk dulu lah mana ok ‘

Aku pon try lah either merah or kelabu yang ok.erkk?kalo amik kelabu,macam Negro la pulak.Hahaha!dah la aku ni itam,kasut kelabu.Ha,mmg ngam la.Then,aku rasa selesa dgn kasut serba kemerahan.Pastu,aku bagi tau mak aku yang aku nak kasut.Mak aku terus on.

‘ Abang,saya nak kasut macam ni ‘
‘ Ok,Nak size bape? ‘
‘ Size? ( alamak..aku dah la x leh agak size kasut )..Hmm,bagi yang PALING BESAR. ‘
‘ ( Abang tu pon menghulurkan kasut yang paling besar bersize 11 tu. )
‘ Aku try,ngam gila dgn kaki aku (Wahh,aku dah kena pakai kasut bersaiz besar..Dah besar rupanya aku.Cehh~) ‘

Tgk harga dia.Alahai.seringgit je nak ke RM200.Agak2 bape inggit?hehehe.pastu ade less.wahh,dia x tulis pon ade less.Tibe2 dia ckp ade less. After less,kasut tu jadi RM160.Aku mintak 150.x dapat.Haishh,tau la muka aku mcm budak hingusan.Hmm,x pe lah.dia pon nak untung kan?tapi bagus gak kedai ni buat mcm ni,drpd x de less langsung?kan kan?motif kedai ni buat mcm ni sbb ;nak bagi less kpd org tertentu shj.Bkn less sbb sales.so,sape dtg kedai dia,dia bagi la mcm penghargaan sikit.

Tapi tu kalo korang pandang dari segi positif.meh aku show kat korang ape negatifnye?Sebenarnya,kasut ni RM160 je.The,dia letak la harga mahal2.pastu dia ckp ade less.hehehe,betul kan?saje je nak mengaburi pandangan pelanggan.haishh,

Malas nak ckp panjang,korang tgk lah gambar kasut ku.



Kotak je Maa..Lawa gak en kotak kasut ni..Boleh buat beg baju ni.lalala~



Original price.X mahal dan x murah.Biasalah,kasut PERTAMA.Kalau kasut Petaling Street,2 angka je kot.Kan Zaeem kan?Hehehehe,


Mcm ni lah ruipanya selepas dibuka.


Nike's Brand.


A pair of shoes.


Lepas dah keluarkan dari kotak.Mcm ni lah rupanya.
Besar kan kasut ni?Kaki aku je yg over kecik.


" kantoi snap kat dapur.Hehehe!sshhh,diam diam sudeyh! "

Ha!Baru boleh imagine kan mcm mana besarnya kasut tu?


------------------------------------------------

Pastu,akak aku pon tgk lah kasut aku tu.Saje je nak menunjuk dgn dia yang aku pon ade kasut sukan.U know guys what happen?Dia pon tekejut tgk kasut aku besar sgt.Then,dia tgk kaki aku.Kaki aku x de arc.Meh aku tunjuk ;




Everyone ade arc kat tepi tu kan?tapi aku x de.sebab tu aku perlukan saiz yang besar utk pakai.Even kaki aku kecik.

akak aku ckp,besar nanti,aku akan menghadapi masalah kaki.Heii sis.I know that u are a doctor.sedap kau je nak meramal masa depan aku.Hishh,

OH,aku lupa nak show gambar ni !



Kalo korang nak tau.Ni lah kasut BIO-RITH.hahahaha!kasut ni baru je nak befungsi sbb aku baru je letak beberapa cheap baru.So,dia tgh menyesuaikan diri dgn kasut ni.hehehe.Apa yang advantages nye?kasut ni match utk aku je.kalo org lain pakai,kasut ni x leh baca dan x boleh berfungsi dgn baik.kalo aku pakai,everything ok.Bukan tu je,kalo aku dalam keadaan rushing.Kasut ni boleh bertindak dengan pantas.Kalau aku sesat,kasut ni akan tunjukan arah kat aku.hahahahahahahah!

Ade banyak lagi lah.Malas nak kecoh kat sini.Kalo nak tau?tny aku lah.Kalau korang nak try?Sorry to say,mmg x de function pon.Kat diri aku je ade function.mualalalala =)
Gambar Hiasan.

p/s ; eh,baru aku perasan yg post kali ini panjang ya Rabbi.Kan kan kan?x pe,janji korang baca,dah lerr.

4 comments:

balqis azhar said...

nike?fuyy0hh!sy pki reeb0ok jea..
hu3
=]

Anonymous said...

perghh
pnggl kete aku kodok
smpi ati
sob2
sape kate aku x gune duit jpa
gendut2 2 asek pow duit aku je tau

nway,mslh kaki kau tu dikenali sbg flat foot
google la kat net bc psl tu
chiowww


.jannah.

strewberimanes said...

well, cian aku kan?
jana mintak ape je mst dapat
mtk kete, dpt kodok

aku mtk kodok dpt ape?
KATAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK kot
hahaha

ayah,N nak bungalow buleh?
ade yg kene penampar maut dek bapaku kang
hahaha ;p

Ahmad Farith said...

balqis azhar ; Okla tu daripada x de.kan kan kan?nnti awk f3 mcm sy,mesti dpt nike.hehehehe,

jannah ; sudah sudah!jangan gaduhh.nak gaduh ajak aku skali.hehehe..eh,flat foot tu small matter lah.semua penyakit ade pengubatnya.kan kan?

strewberimanes / hannah ; penampar?umur mcm kau ni x layak kena penampar.baru je sebut 'bungalow' , confirm dah kena membebel dgn mak.hehehe,aku besa nnti dok quaters la kot =( jnnah minx ape je semua dapat?huhu,no comment~

Post a Comment